ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο σμηναγός Αλέξης Μπρίντακ



Τιμή για τον πεσόντα θρύλο της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αλέξη Μπρίντακ θα αποτελέσει αυτό που σχεδιάζει να κάνει ο υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης , δίνοντας τα όνομα του πρόωρα χαμένου πιλότου μας σε χώρο –σύμβολο της Αεροπορίας μας!!

Ο Μπρίντακ δεν ήταν ένας τυχαίος αεροπόρος μαχητικών . Πραγματοποιούσε παράτολμες πτήσεις – στα μικρασιατικά παράλια –λένε εκείνοι που γνωρίζουν και οι θρύλοι γύρω από το όνομα του επιμένουν ότι πραγματοποιούσε εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις πάνω από Τουρκικά εδάφη δημιουργώντας «προβλήματα» στους …..απέναντι, υπερνικώντας τη λογική και ξεχνώντας τις μετριοπαθείς εντολές των ανωτέρων του . «Έκανε τους Τούρκους πιλότους να τα χάνουν κάθε φορά που απογειωνόταν στο Κεντρικό Αιγαίο …» λένε όσοι τον γνώριζαν στα ρέντινες και στα πολεμικά αεροδρόμια όλης της χώρας.

Ο παράτολμος πιλότος ξεκινούσε απ τη φωλιά των F-16 στην Αγχίαλο κι απογειωνόταν ενθυμούμενος πάντα τις διώξεις των Τούρκων κατά των Ελλήνων στην Πόλη καθώς και τις διώξεις της οικογενείας του στην αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη όπου είχε γεννηθεί. Βρέθηκε δεκάδες φορές σε απόσταση αναπνοής με Τούρκους πιλότους και κάθε φορά τους οδηγούσε σε ισάριθμες ταπεινωτικές ήττες στον κυνηγότοπο του Αιγαίου!!… Οι «Μαύρες» επιχειρήσεις ήταν το στοιχείο του . Το ρίσκο , το καθημερινό του όπλο. Ο κίνδυνος , μέσα στο DNA του…

Ο σμηναγός Αλέξης Μπρίντακ ήταν ο πρώτος πεσών της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά
τρίτης γενιάς. Έπεσε εν ώρα καθήκοντος πιλοτάροντας το F-16 του στα όρια αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι που υπερασπίζονται το ζωτικό μας χώρο εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν και φυσικά θα πολεμήσουν όπως εκπαιδεύτηκαν!!
Ήταν 26 Νοεμβρίου 1992.Ο Μπρίντακ μονίμως χαμογελαστός στο έδαφος, παγερός εκτελεστής στον αέρα. Ήταν μια από τις πιο παράτολμες επιχειρήσεις στο Κεντρικό Αιγαίο βορείως της Σκύρου. Με την ταχύτητα του ήχου τα δυο μαχητικά την ώρα της άσκησης «αγγιξαν» το ένα το άλλο… Ο Κωσταντινουπολίτης Μπρίντακ δεν πρόλαβε να αλλάξει πορεία. Ίσως η επιθυμία του για επικράτηση απέναντι στο μαχητικό Μιράζ του υποσμηναγού Δημ. Μπράτσιου να ήταν μεγαλύτερη και τον παρακινούσε να μείνει εκεί….
Ο Αλέξης Μπρίντακ ήταν ο πρώτος πεσών με μαχητικά τρίτης γενιάς . Έπεσε υπερασπιζόμενος τον ζωτικό χώρο στις σύγχρονες Θερμοπύλες του Αιγαίου. Τα παράτολμα εγχειρήματά του διδάσκονται στη Σχολή Ικάρων και είναι ο ζωντανός θρύλος για όσους νοιάζονται για εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα .
Η απόφαση του υφυπουργού Θανάση Δαβάκη για το έργο του Μπρίντακ προς την πατρίδα είναι αξιοπρόσεκτη!!-     www.hellasforce.com/