ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ ΧΕΡΣ ΑΙΜΟΥ ΙΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΡΩΜΑΪΚΑ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Αρχαίο Ελληνικό φρούριο ανακαλύφθηκε στην Κριμαία (Ταυρική)


Αρχαιολόγοι από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας έχουν ανακαλύψει έναν πύργο και τοίχους στην Κριμαία (Ταυρική) που ανήκουν σε ένα φρούριο που χτίστηκε πριν από  2.000 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της περιόδου του Βασιλείου του Βοσπόρου .

Τα ευρήματα, που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη χερσόνησο του Κερτς, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Gornostayevka (περίπου 1.000 μίλια νότια της Μόσχας), στην περιφέρεια  προπύργιο Kimmersky. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο προμαχώνας χτίστηκε στα πρώτα 30 χρόνια του 3ου αιώνα π.Χ. και  τον 1ο αιώνα π.Χ., και κατόπιν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Άσανδρου Asander, οχυρώθηκε με παρατηρητήρια.

 Εκείνη την εποχή το προπύργιο αυτό προστάτευε το Ελληνικό  βασίλειο του Βοσπόρου και των περιοχών του στο  Παντικάπαιο (σύγχρονο Κερτς) από την απειλή των Σκύθων,
 Το 2016, ανασκαφές κοντά στην Gornostayevka ξεκίνησε ως μέρος της προετοιμασίας για ένα σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου από το έδαφος του Krasnodarsky (στην ηπειρωτική Ρωσία) για την Κριμαία.
Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν την περιοχή του προμαχώνα και το ανάχωμα που υπήρχε δίπλα του. Τον πρώτο μήνα της έρευνας βρέθηκε στην κορυφή του λόφου ένας καλά διατηρημένος παλαιός πέτρινος αμυντικός πύργος .
Ανατολικά από αυτόν οι  επιστήμονες βρήκαν ένα αγρόκτημα  που περιέχει πολλά αντικείμενα από την εποχή. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης κάποιους τάφους, συμπεριλαμβανομένου του  τάφου μιας γυναίκας με ένα πίθο  και μια  πλάκα, ένα χάλκινο κάτοπτρο, χάντρες και σκουλαρίκια.


 Πηγή: Russia Beyond the Headlines [Αύγουστος 16, 2016]